Biologisch tuinieren, moestuin, Zwolle, kweken, groente, fruit, bloemen, kruiden

Coloradokever

Beste Tuinders,

Vandaag heb ik te horen gekregen dat er ongewenst bezoek in de tuin aan het eten is. De Coloradokever.
De kever kan schade aan de eigen oogst brengen,maar ook aan de oogst van de buren. De kever blijft natuurlijk niet op een plek zitten. Hier onder staan een drietal afbeeldingen.

[inpost_fancy thumb_width=”150″ thumb_height=”150″ post_id=”418″ thumb_margin_left=”10″ thumb_margin_bottom=”0″ thumb_border_radius=”2″ thumb_shadow=”0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.2)” id=”” random=”0″ group=”0″ border=”5″ show_in_popup=”0″ album_cover=”” album_cover_width=”150″ album_cover_height=”150″ popup_width=”800″ popup_max_height=”600″ popup_title=”Gallery” type=”fancy” sc_id=”sc1462028158552″]

Bestrijding
Allereerst op eitjes controleren en zoveel mogelijk kevers vangen, met behulp van een plastic bakje met een laagje water. Zonder water kruipen de kevers weer uit het bakje. Zodra ze aangeraakt worden laten ze zich vallen. Dus het bakje precies er onder houden. Even de plant controleren of ze al de gele eitjes aan de onderkant van het blad hebben afgezet. Meestal zijn er meerdere legsels op een plant. Deze stuk drukken of het blad met eitjes afplukken. Als alle eitjes vernietigd zijn is het probleem over. Anders dagelijks naar larven zoeken en deze weer opvangen in het bakje of dooddrukken. Net jagen, eigenlijk wel leuk. De kans is klein dat je de larven allemaal in een vroeg stadium, wanneer ze zo klein zijn als speldenknoppen, zal zien. Maar ze groeien razend snel, ten koste van de planten.Alleen als je dit dagelijks kan doen is dit een oplossing.

Link: https://www.volkstuinvereniging-leusden.nl/index.php/tuin-tips/ziektes-en-ongedierte/62-coloradokever

Met vriendelijke groeten,
Hilbert ter Kulve