Biologisch tuinieren, moestuin, Zwolle, kweken, groente, fruit, bloemen, kruiden

Samen aan de slag

 

Beste leden,

We nodigen jullie van harte uit op 19 maart om samen in je moestuin aan de slag te gaan, van 10 tot 16 uur. We zorgen voor koffie/thee en wat lekkers.
Als bestuur willen we zo het verenigingsgevoel bij onze leden versterken. Het is een mooi moment om andere tuiniers te leren kennen (er zijn weer een aantal nieuwe mensen die dit jaar met hun tuin starten).
Om 14 uur geeft Henk Jansen die dag een workshop composteren. Hij geeft uitleg/demonstratie van het opzetten van een composthoek.
Door het jaar heen komt er heel wat oogst en plantenresten vrij uit een tuin waar mooie eigen compost van kan worden gemaakt. Zelfs het (on-)kruid kan hiermee een nuttige (her-)bestemming krijgen. Eigen compost is bovendien een uitstekende bodemverbeteraar, waarmee aanvoer van meststoffen van buiten beperkt kan worden tot een minimum.

 

Hartelijke groeten,

Henk, Hilbert en Hélène

Een reactie plaatsen