Bijlage II van de Informatiemap Biologisch Tuinieren.
PLANT – EN RIJAFSTANDEN
P=Afstand tussen de planten in de rij. R=Afstand tussen de rijen.
GEWAS | P | R |
Aardappel | 40 | 50 |
Aardbei | 30 | 40 |
Andijvie | 25 | 30 |
Artisjok | 90 | 90 |
Augurk | 45 | 45 |
Biet | 10 | 25 |
Bonen (stam) | 10 | 45 |
Bonen (snij/stok) | 80 | 80 |
Capucijners | 3/5 | 120 |
Doperwten (rijs) | 3/5 | 120 |
Doperwten (stam) | 3/5 | 50/60 |
Knoflook | 10 | 25 |
Knolselderij | 30 | 50 |
Kropsla | 25 | 30 |
Komkommer | 60 | 60 |
Kool (vroege) | 40 | 40 |
Kool (zomer) | 50 | 50 |
Kool (winter) | 60 | 60 |
Koolraap | 15 | 30 |
Mais | 20 | 70 |
Peterselie | 10 | 20 |
Prei | 10 | 20 |
Rabarber | 100 | 100 |
Ramenas | 15 | 25 |
Schorseneer | 10 | 25 |
Selderij | 30 | 30 |
Spinazie | – | 10 |
Sjalot | 10 | 25 |
Tomaat | 50 | 80 |
Tuinboon | 15 | 50 |
Ui | 20 | 40 |
Ui | 10 | 25 |
Witlof | 15 | 35 |
Wortel (winter) | 6 | 25 |
Wortel (zomer) | 4 | 15 |