Biologisch tuinieren, moestuin, Zwolle, kweken, groente, fruit, bloemen, kruiden

BTV Oldeneel vrijwel plasticvrij

Biologische tuinieren zonder plastic

“Voorkomen kunststoffen/ plastic op het tuincomplex”

De vraag uit de mail: wat vinden wij van plastic in de tuin en moeten wij daar een standpunt in innemen?

Plastic lijkt lastig te voorkomen, maar wat we wel kunnen voorkomen is dat plastic in de composthoop , of versnippert in de tuin terecht komt.
Verzoek aan alle leden/bezoekers: Neem geen plastic mee naar de moestuin. Mocht je toch iets meenemen omtrent bakjes, blikjes, plastic (eet) papiertjes neem deze weer mee naar huis.

Een compostton en tuinstoelen zijn ook van plastic, maar deze materialen breken niet snel en daardoor komt er geen plastic vrij op de moestuin. Hoe minder plastic we gebruiken hoe beter.

Gebruik zo min mogelijk plastic / kunststof in de tuin. Gebruik andere materialen zoals:
-#- Gaas en draad met plastic: gebruik gaas en draad zonder plastic (de plastic om het gaas breekt af naar loop van tijd en daardoor komen er kleine stukjes plastic in de tuin terecht).
-#- Plastic naamkaartjes bij aankoop plantjes: mocht je plantjes willen kopen koop de plantjes zonder plastic. Vooral de naamkaartjes breken snel af en zorgen voor veel kleine plastic deeltjes
-#- Plastic labels: zelf geschreven naamkaartjes gaan lang mee, maar we komen ze overal tegen in de tuin: gebruik houten stokjes of maak foto’s met je telefoon en schrijf het op in je tuin plan wat waar staat.
-#- Binddraad met plastic: ga voor touw gemaakt van natuurlijke producten.
-#- Gebruikt geen worteldoek en kunstgras op de moestuin. Door de zon valt het plastic uit elkaar en alle tuinen rondom de tuin komen onder de plastic te zitten

-#- Gebruik geen geïmpregneerd hout op de tuin: ga voor natuurlijke producten zonder verf en andere toevoegingen.

Ideeën hoe dit te bereiken : mailen met als
onderwerp: BTV Oldeneel plastic vrij.Een reactie plaatsen

Een gedachte over “BTV Oldeneel vrijwel plasticvrij”